Module 1 - Medische Basiskennis

Module 1 - Medische Basiskennis op HBO-nivo

De module Medische Basiskennis is opgezet om inzicht te krijgen in het lichaam van de mens en de werking van de vitale processen. Het hebben van kennis over het menselijk lichaam is een belangrijk onderdeel in de professionalisering van het vak van de therapeut.
De module is ook bedoeld voor praktiserende of aankomende therapeuten die zich moeten (bij-)scholen in de medische basiskennis conform de criteria van de beroepsverenigingen, bijvoorbeeld om in aanmerking te komen/blijven voor registratie.

In verband met de verhoogde eisen van de zorgverzekeraars heb ik besloten een samenwerking te zoeken met een externe opleider. Alvorens je colonhydrotherapie wilt studeren is het verplicht om je medische basiskennis te halen. Mocht je al in het bezit zijn van de medische basiskennis op HBO-nivo of je hebt een soortgelijke opleiding gedaan, dan kun je na overleg, de module colonhydrotherapie volgen.

De externe opleider voor medisch basiskennis op HBO-nivo en geaccrediteerd door het CPION is Con Amore.

Klik hier om kennis te maken met Con Amore en je daar te melden om de medische basiskennis te volgen. Vermeld daar de code 'Coventina' en je krijgt een reductie op je opleidingskosten.