Waarom colonhydrotherapie

Het is waar de gezondheid begint! Leven en dood huist in de schoot. Colonhydrotherapie is een oude professie welke al eeuwenlang een heel efficiënte uitwerking heeft op de gezondheid van de mens. Reinigen is voor heel veel volkeren een normale methode om een goede gezondheid van de mens te behouden.

De emoties leven in de darm en van daaruit ontstaan 70% van de lichamelijke en geestelijke klachten door een vervuilde darm. In deze therapie worden met name twee doelen beoogd: 
- het reinigen van de dikke darm met al zijn emoties met als gevolg het reinigen van het lymfe- en bloedvatsysteem
- het herstellen van de peristaltiek van de dikke darm waardoor het zelfherstellend vermogen van de dikke darm weer toeneemt

Door het heel rustig in laten lopen van warm water tussen de 32-38 graden komt oude tot zeer oude vastgekoekte feces uit de darmvlokken naar buiten. Mede door de buikmassage is deze behandeling een weldaad voor het lichaam. Na een behandeling voelen mensen zich energieker, hebben een betere spijsvertering en optimale opname van voedingsstoffen en een betere huidconditie. Veel therapeuten constateren in hun praktijk dat de meeste klachten gerelateerd kunnen worden aan een vervuild darmsysteem. Zodra we de patiënten in het geheel gaan bekijken en wegblijven van het ziektebeeld alleen, dan zien we dat het vaak allemaal begint met een opeenhoping van gifstoffen in de dikke darm. Veel therapeuten en artsen zijn daarom op zoek naar een manier waarbij ze de darmen op een zo adequaat mogelijke manier kunnen behandelen. Deze therapie is een dankbare specialisatie om toe te voegen aan de reeds lopende praktijk of zelfs een goede start van een eigen praktijk in de CHT.

Er is een enorme vraag vanuit de consument om te ondersteunen bij lichamelijke klachten waar reguliere artsen nog niet veel mee kunnen. Door het toepassen van CHT kan echter de ontwikkeling van klacht naar ziekte worden doorbroken of voorkomen. Mensen met o.a. verstoppingen, IBS/PDS, winderigheid, opgeblazen gevoelens, lusteloosheid en depressies, moeilijk zwanger raken, stress, verteringsproblemen, dikker worden zonder wisselingen van het voedingspatroon en vele andere klachten hebben belang bij deze therapie.