Filosofie

Coventina is de Keltische godin van bron van al het water. Ze is de godin van zuivering en emotie. Haar boodschap is ook: 'het is tijd voor een zuivering van lichaam en geest.'

Deze boodschap en de functie van de Keltische godin past precies in de gedachtegang van mij.

Sinds maart 2005 leid ik al therapeuten op in de Colonhydrotherapie. Inmiddels zijn er meer dan 50 therapeuten door mij opgeleid in Nederland van de bijna 90 werkende praktijken voor Colonhydrotherapie. Toen ik in februari 2009 van dhr. Van Velzen, VBAG-voorzitter, een telefoontje kreeg was ik helemaal blij. Hij vertelde mij dat zij mijn opleiding als beroepsopleiding op HBO-niveau wilden accrediteren. De VBAG is een grote onafhankelijke beroepsvereniging zonder eigen belang.
Nu wilde ik de opleiding direct naar een hoger niveau brengen. Dus van een privéopleiding werd het een academie. Toen ik met mijn grafisch ontwerper stond te brainstormen over een naam voor de academie, kreeg ik in een keer een beeld voor ogen van de medicijn godin, Xana. Klinkt heel zweverig maar dat is het niet. Ik pakte de godinnenkaarten en de eerste kaart die ik omdraaide was de kaart Coventina. Godin van de reiniging. Dit moest zo zijn. De naam klopte precies bij wat ik wil uitdragen, werken met emotie en water. De bron van water en emotie is Coventina. Dit werd de nieuwe naam: Coventina, Academie voor Colonhydrotherapie.

Ik ben namelijk van mening dat 80% van onze ziektes voortkomt uit onze darmen. In onze darmen zitten onze emoties. Alle oude ballast, fysiek, emotioneel en spiritueel blijft in onze darmen achter. Daarom is het zo belangrijk om onze darmen te ontdoen van deze last. Veel mensen voelen zich na een ontgiftingskuur, reinigingskuur, detoxkuur of je het ook wilt noemen, helemaal herboren. Dat is logisch. De lasten zijn ontlast. De emotie voor geconstipeerde darmen is 'niet los kunnen laten'.

En er is geen opleiding in Nederland die dit concept aanbiedt. Men kan wel zeggen dat emotioneel gewerkt wordt, maar ik verzeker je, niet zo diepgaand als wat ik je kan leren.