De behandeling

De behandeling werkt als volgt:

Gefilterd water op een aangename temperatuur tussen de 32 °C – 38 °C gaat met een lichte niet waarneembare druk de dikke darm in. Op het moment dat de natuurlijke peristaltische darmbeweging op gang komt, gaat al het water uit de dikke darm en door de dikke darm te masseren met een speciale techniek, laat het aangekoekte materiaal de darmwand los en verlaat samen met het water de dikke darm. Door dit tijdens de behandeling enkele keren te herhalen kan veel oud materiaal verwijderd worden.
 
Veel mensen hebben last van overgewicht. Tussen de 3 en 17 kilo aan aangekoekt materiaal kan aan de darmwand vastzitten. Een goede behandeling kan veel van deze overtollige kilo's weghalen en daarmee ook het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen.
 
Door Colonhydrotherapie worden tevens de andere organen gereinigd, omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt. Door deze behandeling raakt men veel gifstoffen kwijt, waardoor bijvoorbeeld de huid sterker en gezonder wordt. Mensen kunnen er jaren jonger uit komen te zien.
 
En ook de lever en galblaas worden goed gereinigd. Iets op je lever hebben, gal spuwen, hartzeer en nog veel meer van dergelijke emoties zullen door deze behandeling de darm kunnen verlaten. De grote opslagplaats voor veel emoties.