Colonhydrotherapie

Wat is Colonhydrotherapie?

Colonhydrotherapie is een hele ontspannen behandeling, aangenaam en effectief, waarbij men de aangekoekte darmwand reinigt.
 
Veel mensen voelen zich opgelucht na één behandeling, het is echter noodzakelijk om minimaal een serie van 3 behandelingen te hebben in 7 dagen om een begin te maken met het schoonmaken en het herstellen van de darm, zowel haar peristaltiek als haar flora. Hoeveel behandelingen men nodig heeft hangt af van de gezondheid en de conditie van de darm van elk individu. De darm is een spier die in een bepaalde conditie verkeert. Als deze spier niet zo goed getraind is kunnen er veel complicaties ontstaan, zoals bijvoorbeeld een spastische darm. Door het trainen van de dikke darm komt deze weer in zijn normale peristaltische beweging.
 
Het is niet alleen de darmwand en daarmee de lichamelijke gezondheid die gereinigd wordt, ook de emoties komen weer in balans komen. Wanneer men bijvoorbeeld veel stress heeft zal men minder makkelijk of juist te makkelijk naar het toilet kunnen dan wanneer men zich compleet vrij voelt.